Fremtidens opvarmning: derfor er en varmepumpe en god investering

Det er efterhånden blevet klart for de fleste, at opvarmning af boligen med fossile brændsler som gas og olie er uholdbart. Med et gas- eller oliefyr i boligen er du meget udsat for prissvingninger, og det kan derfor ende med at blive en rigtig stor udgift, hvis du er afhængig af olie eller gas.

Der findes heldigvis gode alternativer, og her er de moderne varmepumper ikke til at komme udenom. Se her og læs mere hos Scanheat om, hvorfor en varmepumpe kan være en rigtig god investering for dig.

Stort potentiale besparelser på varmeregningen

Den helt store fordel ved at skifte et gammelt fyr ud med en varmepumpe er, at du kan spare rigtig mange penge på din varmeregning. Med en varmepumpe slipper du nemlig helt for at skulle købe dyrt brændsel.

En varmepumpe fungerer udelukkende ved hjælp af el og luft, og da luften er gratis, er det kun varmepumpens strømforbrug, du skal betale for. Strøm kan naturligvis også være dyrt, men da varmepumpen er utroligt effektiv, når det kommer til at udnytte den strøm, du putter ind, vil du få relativt meget varmeenergi ud sammenlignet med den mængde strøm, pumpen forbruger.

Netop derfor er en varmepumpe billig i drift sammenlignet med andre opvarmningsformer, hvorfor mange vil opleve besparelse på mange tusinder kroner årligt ved at skifte til en varmepumpe.

En nem opvarmningsform

Der er masser tilgængelig luft omkring din bolig, og der er masser af strøm i det strømkabel, dit hus er forbundet til. Derfor vil varmepumpen køre helt af sig selv, uden du behøver at hælde noget på den. Der er således intet arbejdet forbundet med at varme huset op med en varmepumpe. Der er heller ikke noget vedligeholdelse forbundet med at have din varmpumpe kørende – du skal bare huske det årlige eftersyn, som skal foretages af en professionel.