Hjælp både dig og klimaet

Klimaforandringerne betyder store og pludselige skift i vejret. Det er ikke unormalt at det regner mere end normalt, og byder på endnu større regnmængder nu end i de tidligere år. Det er svært at forudse det store regnmængder ud i fremtiden, indtil den dag de først rammer. Det betyder oversvømmelser af kloaker, veje, haver, huse osv. Med lar-løsninger, kan man lette byrden på dette verdens omspændende problem og dermed både gøre noget godt for dig selv og klimaet. Det kan være svært at vide, hvordan man skal tackle dette problem. Men i denne guide, vil der blive kridtet nogle mulige løsninger op, som du har mulighed for at tage i brug.

Pynt din have med et regnbed

Hvis man skal vælge en løsning som både er holdbar og smuk, så kan et regnbed lige være sagen for dig. Et regnbed er en nem og yndig løsning, hvis du gerne vil opsamle regnvand op på din grund. Regnbeddet vil hjælpe med at samle vandet og langsomt sive ned gennem de mange lag i jorden. Med et regnbed kan du lette presset på de mange lokale kloaksystemer, og samtidig få et nyt og indbydende bed til din have. Næsten kan man sige, at du får et 2 i 1 produkt!

… eller en faskine

En anden mulighed du kan vælge, er at få en faskine omme i haven. En faskine er et hulrum i jorden fyldt med sten og/eller lignende, hvorved regnvandet kan blive ledt hen til. Det kan nærmest beskrives som et vanddepot, hvoraf vandet langsomt siver ned i undergrunden uden at skulle overbelaste kloaksystemerne. Hvis der eksempelvis opsamles meget vand på din terrasse eller tag, kan det være en mulighed at få en faskine der afhjælper på dette problem. Faskinen er også meget miljøvenlig, og er med til at gøre grundvandet renere på sigt. Mulighederne er mange.