Indretning af hjemmekontor – Tips til dig der skal arbejde hjemme

Du har sikkert været hjemsendt under corona og arbejdet hjemmefra ved spisebordet eller i stuen. Det er blevet mere og mere normalt at sidde derhjemme og arbejde, for nogle er det blevet en nødvendighed at sidde hjemme en dag eller to i ugen. Er du en af dem der gerne vil arbejde mere hjemmefra, men er i tvivl om hvordan du indretter dit hjemmekontor, kommer der her tips til det.

Vælg det rigtige udstyr

Når du skal indrette dit hjemmekontor, er det oplagt at have det rigtige elektronik, måske har din arbejdsplads givet dig en computer, tastatur og mus. Det kan være en god idé at investere i et par ekstra skærme, så du ikke skal sidde og kigge på en lille skærm hele dagen. Du bør også overveje om du skal have en printer eller andet elektronik, som en forlængerledning, høretelefoner med mikrofon. Det kan altså være en god idé at overveje hvilket arbejdsbehov du har, som hjemmekontoret skal opfylde. Et hæve sænke skrivebord kan også være oplagt at have på kontoret, så du kan sidde i den rigtige stilling, når du arbejder, samt en god og behagelig stol, så du ikke belaster ryggen.

Adskilt fra hjemmet

Hvis du har siddet ved køkkenbordet eller i stuen, har du nok oplevet at skulle gemme dit midlertidige kontor væk, når det var familie- eller spisetid. I længden kan det være at dit private- og arbejdsliv flød sammen til et. Når du skal indrette dit hjemmekontor, vil det være oplagt at prøve at holde dit private hjem og dit kontor adskilt, så du kan lukke døren, når arbejdsdagen er ovre. Hvis du ikke har et ekstra værelse, kan du med fordel investere i en rumdeler, så du får fornemmelsen af at du har skabt et ekstra rum.