Laver du mange gør det selv-projekter med træ?

Er du helt vild med at arbejde med træ, og bruger du meget af din fritid på gør det selv-projekter, der indebærer træ? Så skal du læse med videre her. Det er nemlig vigtigt, at du har det helt rigtige værktøj, så du kan arbejde så effektivt som muligt. Med det rette værktøj opnår du ydermere flottere og bedre resultater. Men hvilket værktøj bør du købe?

Dette værktøj bør du købe til at arbejde med træ

Hvis du arbejder en del med træ, så bør du i hvert fald investere i dette værktøj:

  • Elhøvl

En elhøvl er et rigtig godt køb, hvis du elsker at arbejde med træ. Har du en elhøvl, kan du høvle et ensartet lag af træet væk. Herved ender du med det bedst mulige resultat. Skal du give en bordplade eller lignende en plan overflade, er elhøvlen en god hjælper.

  • Overfræser

Noget andet, som du bør investere i, er en overfræser. Med en overfræser kan du forvandle grove kanter til fine kantprofiler. Kantprofilerne kan være både runde, kantede eller udstyret med kurver. Har du særlige fræsejern, kan du ydermere lave slidser eller noter til usynlige samlinger af to dele.

  • Rundsav

Sidst men ikke mindst er en rundsav en god investering. Har du en rundsav kan du lave forskellige former for snit i træ. Derudover kan du save på langs, hvis der er brug for det. Det kan eksempelvis være, at du skal lave tynde lister eller lignende. En rundsav giver dig mulighed for at give dig i kast med et væld af spændende projekter med træ.