Plantemåtter – den nemme vej til en blomstrende have

Hvis du sammen med resten af befolkningen sidder og sukker over det ene haveprogram efter det andet, men ikke lige har de der 5 år til at lave en god staude, så er der en smutvej. Plantemåtter er kultiverede frø af blomster eller græs eller lignende, som er lige til at rulle ud, og så lade dem gro i de forplantede måtter.

Alle husejeres darling – rullegræsset

Rullegræsset er nok den mest populære version af plantemåtter, som der findes på markedet. Det er den hurtige vej til en smuk og frodig græsplæne, uden at skulle vente på at græsfrøene gror. En anden fordel ved denne form for plantemåtter, er at der ikke vokser uvelkomment ukrudt op, da rullegræsset udelukkende består af græs, og lægges ovenpå allerede fræset jord.

Rullegræs er ikke udelukkende til den private Søren Vester fan, men også til erhvervsfolket. For eksempel entreprenører, som skal anlægge trafikovergange eller offentlige parker, som ville blive ødelagt uden en hurtig begroning på deres flader.

Blomsterfrø i plantemåtter

Hvis det hele skal tages til nye højder, findes der også blomsterrullemåtter, som er plantemåtter fyldt med blomsterfrø i stedet for græsfrø. Dette kunne være i forbindelse med et ønske om flere blomster for at beskytte den nedadgående insektpopulation. Disse blomstermåtter kommer selvfølgelig i forskellige farver og former, så det kan udformes lige efter din vision.

Alle plantemåtter er lavet i 100% nedbrydeligt materiale, og det er altså ikke de gammeldags plastikmåtter, som man smider ud i haven længere. Dette sikrer en nem og klimavenlig vej til at få naturen prioriteret, og tilfredsstillet øjet med en smuk have eller offentlig instans. Man skal dog også huske at pleje sine plantemåtter, da det ikke er en hel ansvarsfri løsning. Masser af vand og kærlighed burde snildt kunne holde liv i måtterne.

Længe leve de grønne fingre!