Sådan finder du det rette sofabord

Sofaområdet er bare ikke helt komplet, uden det rigtige sofabord. Men det kan være svært at vælge det helt rigtige sofabord. Der er nemlig et væld af forskellige varianter og modeller på markedet at vælge i mellem. Så hvilket et skal du vælge? Det vil vi forsøge at hjælpe dig med at blive klogere på i det følgende.

Vælg et sofabord i den rette højde

Dit sofabord skal have en højde, så det passer til det, du skal bruge det til. Helt grundlæggende kan man sige, at hvis dit sofabord primært er til pynt, skal du vælge et lavt, mens du skal vælge et højt, hvis du bruger dit sofabord til at sidde og drikke kaffe eller spise ved. Årsagen til det er, at det er ret upraktisk og svært at spise eller drikke ved at sofabord, som er meget lavt.

Om sofabordet skal være bredt eller smalt, afhænger derimod af din personlige præference og din øvrige indretning i hjemmet.

Hvilken form skal sofabordet have?

Det næste du bør overveje, når du skal finde det helt rigtige sofabord til din stue, er hvilken form det skal have. Sofaborde kommer i mange forskellige former, hvor kvadratisk og rundt er de mest almindelige.

Formen på dit sofabord bør som udgangspunkt matche indretningen i dine stue. Har du fx et tæppe, som du gerne vil benytte under sofabordet, kan du med fordel vælge et sofabord, som passer til det i formen.

Hvilket materiale skal sofabordet være lavet af?

Endelig bør du overveje, hvilket materiale, sofabordet skal være lavet af. Dette afhænger ikke kun af din præference, men også af hvor meget vedligeholdelsesarbejde du er interesseret i at bruge på sofabordet og ikke mindst om du har små børn. Et hvidlakeret sofabord er måske ikke lige det smarteste hvis du har små børn, da det let bliver ridset.

Læs mere her om sofaborde og find det, der passer til lige præcis din stue.