Ryd op og organiser dine køkkenskabe

Vi kender alle sammen følelsen af aldrig at kunne finde det, vi mangler i køkkenskabene, selvom vi kunne have svoret, at vi lige købte det ind den anden dag. Når man står og skal bruge det, er det der aldrig. Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med, at man bare kom til at smide det ned i skuffen til alle de andre ikke-systematiserede madvarer, og nu er det ikke længere til at finde.

Der skal ryddes op i køkkenskabene! Og efterfølgende skal der organiseres, så morgenmadsprodukterne ikke længere står sammen med opvaskemidlet, og tingene aldrig bliver væk for dig igen.

3, 2, 1 – rengøring!

Det første du skal gøre er, at sorterer i alle de madvarer du har i køkkenskabe, skuffer og køleskab. Smid det, der er for gammelt ud. Når det er gjort, skal skabe og skuffer vaskes af både indvendigt og udvendigt, så de er friske og klar til at blive fyldt op igen.

Når dette første, store trin er overstået, er vi klar til det sjove! Nu skal vi til at kigge på madopbevaring.

Klare bøtter og labels

Det er en god idé at starte med at sortere dine madvarer i kategorier, så du har et overblik over, hvad der skal stå sammen. Herefter skal du finde dine opbevaringsbøtter frem, som du har købt til formålet. Det er en god idé med klare bøtter og krukker i enten plast eller glas, som du kan se igennem. Du fylder dine madvarer i, f.eks. mel, pasta, havregryn, krydderier osv. Og inddeler dem i sektioner på hylderne. Du kan her sætte labels med indholdsfortegnelse, enten på kanten af hylderne eller skufferne, eller blot sætte labels på krukkerne selv, så du altid ved, hvad de skal bruges til.

Og voila! Nu har du et smukt, smart, overskueligt køkken, hvor tingene ikke længere bliver væk.