Derfor holder den naturlige indretning med tiden

Har du også undret dig over, hvor vi tilsyneladende aldrig får nok af træmøbler og granitoverflader? Så får du måske svaret her. For hvad disse to ting har til fælles er, at de falder perfekt i hak i det, man kunne kalde en naturlig indretning. Begge dele er naturelementer, som bringes ind i hjemmet. Og netop derfor er det altså også især materialerne, der skaber det naturlige element i indretningen. Men hvorfor er det så så tidløst?

Et spørgsmål om gode designs

En del af svaret skal naturligvis findes hos nogle af de designere, der har skabt de mere naturinspirerede møbler. Ser man således på nogle af møblerne fra Skagerak eller designere som Carl Hansen, er det ikke svært at forestille sig, hvorfor de holder med tiden.

For mange designere har valgt at bruge naturlige materialer til at skabe tidløse designs. Derfor er det altså ikke kun materialerne, der gør en forskel. Det er bestemt også udformningen og stilen, der holder i sig selv.

Når det er sagt, så er det ikke kun designerne, der står bag den tidløshed, der tilsyneladende præger naturinspireret indretning.

Menneskets trang til natur

De fleste ved nok helt uden at tænke over det, at naturen kan gøre noget helt særligt for én. For naturen har en evne til at give ro og energi. Derfor er det altså også næsten som om, at vi mennesker har en iboende trang til at være i og omkring naturen.

På den måde er det altså ikke overraskende, hvorfor naturlige materialer, så som træ, sten og mineraler har så stor interesse for os. For det er jo som at bringe en del af naturen ind i hjemmet. Ved at bruge naturlige materialer i indretningen, får vi altså også noget af det, vi ser ud til at have et helt grundlæggende behov for – naturen.