Aktiviteter til en sommer i haven

Der går ikke lang tid, før sommeren er over os i Danmark. Det betyder, at der snart ikke findes flere gode undskyldninger for at blive indenfor. Når solen skinner, og varmen er til stede, er det svært ikke at få lyst til at opholde sig et behageligt sted. Det kunne være i haven som eksempel.

Men hvad hvis min have ikke er klar til det? Så er der heldigvis masser af hjælp at hente! Du skal blot læse med videre. Her vil du nemlig blive klogere på, hvad du kan gøre for at tage din have til det næste niveau, så det bliver et sted, hvor du har lyst til at opholde dig i løbet af sommeren.

Er der børn i husstanden?

Hvis der er børn i husstanden, og du ønsker, at de også skal bruge tid i haven, er det noget, som du skal være opmærksom på. Hvis du ikke har nogen aktiviteter i haven, som er ’børnevenlige’, er det ikke sikkert, at de har lyst til at bruge tiden i haven. Børn er ikke så gode til at nyde roen og afslapningen i haven. De skal aktiveres – og dette kan gøres på flere måder.

Det kunne eksempelvis gøres ved hjælp af en trampolin. Firkantet trampolin eller rund trampolin? Det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at børnene har mulighed for at have det sjovt. Så kan du ligge og nyde deres leg, mens du kobler af.

Sørg for at have forskellige havespil til rådighed

En anden mulighed, for at skabe aktivitetsmuligheder i haven, er ved hjælp af underholdende havespil. Et meget populært havespil er kongespil, som børn i alle aldre synes er sjovt. Det er nemt og belejligt, fordi hele familien kan være med – og ikke kun børnene. Det er helt sikkert en aktivitet, som kan bruges gentagende gange i løbet af sommeren!