Få anlagt den smukke, grønne plæne

Vil du gerne have, at dine naboer kigger misundeligt over mod din græsplæne? Og drømmer du selv om at den er grøn, tæt og smuk som på en golfbane? Så er der nogle få tiltag, du kan gøre dig for at nå frem til de tykke, grønne græsstrå.

Gør din jord klar til de mange græsfrø

Først og fremmest kan der være behov for at få anlagt en helt ny plæne. Måske er din nuværende for ødelagt og ujævn, og i stedet for at redde den og investere en masse tid og penge i den proces, kan det give bedre mening at fræse jorden op med en havefræser.

På den måde får du vendt jorden og bragt noget luft til den, så rødderne fra de nye græsstrå får lettere ved at hæfte. Bland også gerne noget kalk i jorden for at skabe de mest optimale forhold for frøene, før du tromler den jævn og flot.

Behandl plænen godt mens frøene gror

Sørg efterfølgende for at vande den golde jord ofte, så frøene får masser af fugt.

Det er dog vigtigt, at jorden ikke overvandes, hvorfor du skal holde igen med havevandingen i perioder med meget regn og fugt.

Undgå også at betræde jorden, mens frøene gror op for på den måde ikke at få dem mast tilbage og få knækket de skrøbelige græsstrå, der er på vej op.

Derfor bør du jævnligt slå dit græs

Når du har en flot og jævn græsplæne, skal du sørge for jævnlig klipning. Det kan for eksempel være med en robotplæneklipper, så du selv slipper for arbejdet.

Med jævnlig græsslåning vedligeholder du dine græsstrå, så de får mulighed for at gro sig endnu stærkere, blødere og grønnere, og med tiden får du derfor en langt flottere plæne, som føles helt fantastisk at gå rundt i med bare tæer.