Trænger din have og bolig til mere liv og åndende planter?

Undersøgelser viser, at vi mennesker bliver gladere af at være omringet af liv. Det lyder meget mystisk?

Nej, ikke rigtig. Hvis man placerer kontorarbejdet i et grå lokale, fjerne den direkte sol og fjerne planterne. Kræver det ikke en psykolog for at vide, den ikke holder i længden.

Mennesket er natur og vil altid være natur. Vores omgivelser bygger ramme om vores liv. Derfor skal du og din bolig kunne huse masser af liv fra venner, familier, børn, dyr – og planter!

Livet skabes og de levende planter

Kigger du ud ad dit vindue og ud i haven, vil du med meget stor sandsynlighed finde liv. Måske har du valgt at dække en del af det til med fliser. Måske har du endda valgt at købe en robot, der klipper dit græs til den præcise længde hele tiden. Og hvorfor har du valgt det?

Fordi det er nemmere og mere praktisk. Sådan må det være. Men kompenserer du så for den manglende liv på en anden måde? Det kunne være med flotte roser, tornebuske, hække, træer, bede osv.

Hvis du ikke gør det, trænger haven virkelig til at få noget liv. Det er der flere måder du kan få ind i haven igen. Den ene er med harpet muld og sunde, lækre planter fra en planteskole.

Du kan også tænke over ordet igen. For haven havde jo masser af liv engang, så blev det bare fjernet. Alt det herlige “ukrudt” har også navne på planteskolerne. Faktisk vil du kunne købe mange af de planter på planteskolerne, som gror helt naturlig i din have. Det kan må slukke lidt for robotten.

Farverige vægge, møbler og potter

Inde i boligen er historien en smule anderledes. Efter der blev placeret et hus på jorden, groede der ikke planter ud af vægge og gulve. I stedet må du selv sørge for at bringe liv ind i boligen.

Det kan du gøre på rigtig mange måder.

Farver på vægge, kommode, skabe, døre og vinduer. Der finder mange hvide og sorte hjem. Der findes særligt rigtig mange hvide køkkener. Her kan der skabes noget liv og varme ved at prøve dig ad med nye farver. Hele køkkenet behøver ikke være knaldrødt, men visse elementer kan være det.

Møblerne kan købes i med dynamiske og sjove forme, hvilket også giver liv i boligen. Potterne til de mange planter, som selvfølgelig rykker ind i boligen, kan også være andet end brun, sort eller hvid.

Planterne æder den grimme duft

Planterne skal ind i boligen af flere årsager. Alle der har været på et teenageværelse eller endnu værre et kollegieværelse, hvor der ikke ligefrem luftes meget ud eller får lov at gro planter. Her lugter af ækel indelukkethed.

Den er bestemt ikke sjov at leve sammen med. Og dræberen af lugten er friske og smukke planter. Så længe de får vand i ny og næ, giver de liv, varme og en herlig duft i hele rummet.

Det er i den grad værd at investere i.