Guide: gør din altan forårsklar

Med foråret og sommeren i møde er det snart på tide at gøre altanen forårsklar! Jo før vi starter, jo mere får vi altanen brugt. Faktisk kan man selv gøre en stor indsats for, at altanen bliver brugt oftere. Læs med og få vores bedste råd!

Skab større udnyttelse med en markise

Det kan være utroligt irriterende, hvis dagen ikke kan bruges på altanen, fordi det regner eller blæser for meget. Derfor kan det være en god idé at overveje at investere i en markise til altanen! På denne måde kan du med et enkelt tryk forlænge aftenerne på altanen, og udnytte alle dagene selvom det regner eller blæser. Faktisk kan man også drage stor fordel af markisen om sommeren, når solen bager. Med markisen kan du nyde et koldt glas hvidvin i skyggen eller til lyden af regnvejr.

Rengøring og oprydning

Inden altanen skal tages i brug, er det en god idé at bruge tid på at rengøre altanen, så man får mere lyst til at gøre brug af den. Det er nemlig ikke spor hyggeligt at sidde i rod og snavs, når man skal nyde aftnerne på altanen. Fjern eventuelt gamle grimme planter og plant krukker om, hvis der er behov for det. Har du et lille sæt bord og stole på altanen, kan du tørre dette over med en våd klud.

Skab en personlig oase

Formår du at skabe din egen lille hyggelige oase på altanen, kommer du helt sikkert også til at gøre mere brug af den. Og faktisk kræver det ikke det helt store at skabe en god stemning på din altan. Du kan for eksempel bløde op med tekstiler i form af puder, kludetæpper eller andre udetæpper. Overvej hvordan du skaber en personlig afslappende atmosfære, er det med en masse farverige elementer, eller er du mere til en enkel og rolig stil?